Čokoládový fondán s malinovým přelivem
Čokoládový fondán s malinovým přelivem
Ingredience:
100 g hořká čokoláda nejméně 70%
90 g máslo
50 g paleo mouka mandlová
3 ks vejce
90 g cukr krupice, nebo trošku stévie
máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček
300 g mražené maliny
Postup:
Čokoládu si rozpustíme s máslem. Vejce vyšleháme do pěny a postupně přidáme cukr. Obě směsi zlehka spojíme, přidáme mouku. Misky dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto rozdělíme do formiček a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na cca5 minut. Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje.
Malinový přeliv.
Maliny dáme do rendlíku. Necháme rozpustit a povaříme asi 5 minut, pak přepasírujeme přes sítko. Omáčku dle konzistence ještě povaříme nebo zředíme trochou vody a necháme projít varem.