Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládový fondán s malinovým přelivem

18. 4. 2015

Čokoládový fondán s malinovým přelivem

Ingredience:

 

100 g hořká čokoláda nejméně 70%

90 g máslo

50 g paleo mouka mandlová

3 ks vejce

90 g cukr krupice, nebo trošku stévie

máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček

300 g mražené maliny

 

Postup:

Čokoládu si rozpustíme s máslem. Vejce vyšleháme do pěny a postupně přidáme cukr. Obě směsi zlehka spojíme, přidáme mouku. Misky dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto rozdělíme do formiček a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na cca5 minut. Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje.

 

Malinový přeliv.

 Maliny dáme do rendlíku. Necháme rozpustit a povaříme asi 5 minut, pak přepasírujeme přes sítko. Omáčku dle konzistence ještě povaříme nebo zředíme trochou vody a necháme projít varem.