KUŘECÍ JÁTRA NA TYMIÁNU S JABLKEM
KUŘECÍ JÁTRA NA TYMIÁNU S JABLKEM
Na 1 porci:
200g kuřecích jater
větší stroužek česneku (nakrájet na kousky)
čtvrtka středního jablka (na kostičky)
čerstvý tymián
sádlo na pánev
špetka mletého pepře
Postup:
-
Na pánvi rozpusť sádlo
-
Na sádle orestuj česnek a hned k němu přidej očištěná játra
-
Játra restuj cca 4 minuty, až začnou na pánvi „skákat“
-
Pak játra otoč a i hned do pánve přidej pepř (dle chuti), tymián a jablko a orestuj také cca 4 minuty (vnější strana dozlatova, uvnitř růžová a nevysušená). Pokud chceš použít na játra i sůl, tak stačí až na talíři.
-
Servíruj s přílohou – já jsem v mezičase, kdy se dodělávala játra, na druhé pánvi narychlo orestovala kapii a cuketu s tymiánem (na makadamovém oleji).