Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborák v pekáči

18. 3. 2013

 

Bramborák v pekáči

Ingredience:

10    brambor, 3 vejce, 5 stroužků česneku, 1,5 lžičky majoránky, 1 lžička kmínu, sůl, 4 velké lžíce polohrubé mouky, menší hlávka bílého zelí (zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta), sádlo na pokapání

Postup:

·         Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou.

·         Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.

·        Pekáč nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.

TIP:
Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější.

K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.