Bramborový štrúdl
Bramborový štrúdl
Ingredience:
400 zbylých vařených brambor, 1 pórek, najemno nasekaný, 2 lžíce strouhaného křenu ,
5 vrchovatých lžic zakysané smetany, 200 g klobásy, na tenká kolečka, případně nudličky šunky, špetka sušeného tymiánu, sůl, pepř, 500 g listového těsta ,1 lžíce mléka
Postup:
- Troubu rozpalte na 220 °C.
- Brambory nakrájejte na malé kostičky, pórek tři minuty povařte ve vroucí vodě a pak jej osušte. Obojí smíchejte spolu s křenem, zakysanou smetanou, klobásou a tymiánem. Podle chuti osolte a opepřete.
- Listové těsto rozválejte, naplňte směsí, zabalte, potřete mlékem a pečte 45 minut při teplotě 180 °C.