Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový štrúdl

18. 3. 2013

 

Bramborový štrúdl

Ingredience:

400 zbylých vařených brambor, 1 pórek, najemno nasekaný, 2 lžíce strouhaného křenu ,

5 vrchovatých lžic zakysané smetany, 200 g klobásy, na tenká kolečka, případně nudličky šunky, špetka sušeného tymiánu, sůl, pepř, 500 g listového těsta ,1 lžíce mléka

Postup:

-          Troubu rozpalte na 220 °C.

-          Brambory nakrájejte na malé kostičky, pórek tři minuty povařte ve vroucí vodě a pak jej osušte. Obojí smíchejte spolu s křenem, zakysanou smetanou, klobásou a tymiánem. Podle chuti osolte a opepřete.

-           Listové těsto rozválejte, naplňte směsí, zabalte, potřete mlékem a pečte 45 minut při teplotě 180 °C.