Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česneková cizrna

 

Česneková cizrna

Ingredience:

2ks brambor nakrájené na kostičky, 1 cibule nakrájená najemno, 4-5 stroužků česneku nakrájených na plátky, 300g cizrny, tymián, sůl, pepř, trošku oleje

Postup:

1.      Cizrnu namočíme přes noc do vody a potom uvaříme do měkka.

2.      Brambory uvaříme v mírně osolené vodě.

3.      Na oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek a mírně orestujeme. Přidáme brambora, které mírně rozšťoucháme.

4.      Do směsi přidáme scezenou a uvařenou cizrnu okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme. Trošku prohřejeme a podáváme.

Česneková cizrna se hodí jako příloha k pečeným a uzeným masům.