Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýně Hokkaido s medem a ořechy

21. 10. 2013

 

Dýně Hokkaido s medem a ořechy

Ingredience:
100 g až 150 g dýně Hokkaido oloupané, zbavené semen a nakrájené na kousky, kvalitní med v množství dle chuti, hrst oříšků podle libosti - vlašské, piniové, kešu,...

POSTUP :
Kousky dýně rozhoďte do malé zapékací misky, polijte medem a posypte oříšky. Nechejte zapéct v předehřáté troubě na 160 stupňů Celsia 30-35 minut.
Hotové porce můžete konzumovat jen tak a nebo vylepšit kvalitním bílým jogurtem - doporučujeme bio a pro tučnější variantu i kysanou smetanu.

 

Hledala jsem trošku jiný dezert a nebo netradiční svačinku. Tady je.

Moc dobrá je i varianta když dýni smícháte s kuskusem, bulgurem a nebo uvařeným špaldovým zrnem. Vznikne sladké rizoto, je moc dobré na snídani.