Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbový guláš

21. 10. 2013

 

 

Houbový guláš

 

 

Ingredience:

Lesní houby(čím víc tím líp
stejné množství cibule, ne-li víc
1 lžíce mleté červené papriky
1 chilli paprička
1 paprika červená
velké rajče
sůl a pepř

 

Postup:

V hrnci osmahneme na drobno nakrájenou cibuli do hněda(čím tmavější bude cibule, tím bude mít guláš hezčí barvu),cibuli zaprášíme červenou paprikou a ještě chvilku na mírném plameni orestujeme, poté ihned zalijeme deckou vody.
Konečně můžeme přidat i houby(očistěné a pokrájené na kostky), osolit a opepřit, přidat i pokrájenou chilli paprikčku (bez semínek),rajče a papriku omytou a nakrájenou na kostičky. Celý základ podlijeme vodou do poloviny výšky surovin v hrnci a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme do měkka, vodu přiléváme jen nezbytně a v malém množství, protože konzistence omáčky má být hustá.
Když jsou houby měkké, zvýšíme plamen na maximum, abychom vydusili všechnu vodu a zbyla nám jen lahodná omáčka. Ochutnáme a popř. dosolíme.