Hrách s kysaným zelím a houbami
4. 12. 2013
Hrách s kysaným zelím a houbami
750g sušeného hrachu, sůl, olej, 1menší cibule, 100g nakrájených čerstvých hub (můžete použít i sušené, předem namočit a potom uvařit ve vodě do měkka), 2 stroužky česneku, kmín, pepř, majoránka, 300g kysaného zelí, petrželka na posypání
Hrách necháme nabobtnat přes noc a potom vyměníme vodu a uvaříme do měkka. Uvařený hrách scedíme, osolíme.
Trochu oleje rozehřejeme a orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme houby, prolisovaný česnek, sůl, kmín, pepř a majoránku. Vše orestujeme a podusíme. Pak vmícháme okapané zelí, znovu prohřejeme. Nakonec přidáme hrách a znovu prohřejeme.
Hotovou směs dáme na talíř a posypeme petrželkou.
Moc dobrý oběd v Polsku se konzumuje na vánoce. Zkuste, překvapí vás.