Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrách s kysaným zelím a houbami

4. 12. 2013

 

Hrách s kysaným zelím a houbami
 
750g sušeného hrachu, sůl, olej, 1menší cibule, 100g nakrájených čerstvých hub (můžete použít i sušené, předem namočit a potom uvařit ve vodě do měkka), 2 stroužky česneku, kmín, pepř, majoránka, 300g kysaného zelí, petrželka na posypání
 
 
Hrách necháme nabobtnat přes noc a potom vyměníme vodu a uvaříme do měkka.  Uvařený hrách scedíme, osolíme.
 
Trochu oleje rozehřejeme a orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme houby, prolisovaný česnek, sůl, kmín, pepř a majoránku.  Vše orestujeme a podusíme. Pak vmícháme okapané zelí, znovu prohřejeme. Nakonec přidáme hrách a znovu prohřejeme.
Hotovou směs dáme na talíř a posypeme petrželkou.
 
Moc dobrý oběd v Polsku se konzumuje na vánoce. Zkuste, překvapí vás.