Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jáhlové noky v rajčatové omáčce

 

Jáhlové noky v rajčatové omáčce

Ingredience:

1 šálek jáhel, slunečnicového oleje, nakrájené cibule, 1 lžičku kurkumy, 4 šálky vařící vody, 1 stroužek česneku, 1 PL sójová omáčka, ½ kostky uzeného tofu

 Omáčka:  olivového oleje, podušené rajčata (namísto čerstvých můžete použít drcené), špetka oregana, špetka bazalky, provensálské koření

Postup:

-          Poduste cibuli, přidejte kurkumu,  zalijte vodou. Přidejte vroucí vodou propláchnuté jáhly, ochuťte a na mírném ohni vařte 20-25 min.

-           Přimíchat pak jemně nastrouhané tofu a olivový olej. Lžičkou vyformujeme velké halušky, které na talíři zalijeme omáčkou.

Omáčka: Všechny suroviny spolu pořádně vymícháme.