Jáhlové noky v rajčatové omáčce
Jáhlové noky v rajčatové omáčce
Ingredience:
1 šálek jáhel, slunečnicového oleje, nakrájené cibule, 1 lžičku kurkumy, 4 šálky vařící vody, 1 stroužek česneku, 1 PL sójová omáčka, ½ kostky uzeného tofu
Omáčka: olivového oleje, podušené rajčata (namísto čerstvých můžete použít drcené), špetka oregana, špetka bazalky, provensálské koření
Postup:
- Poduste cibuli, přidejte kurkumu, zalijte vodou. Přidejte vroucí vodou propláchnuté jáhly, ochuťte a na mírném ohni vařte 20-25 min.
- Přimíchat pak jemně nastrouhané tofu a olivový olej. Lžičkou vyformujeme velké halušky, které na talíři zalijeme omáčkou.
Omáčka: Všechny suroviny spolu pořádně vymícháme.