Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapustový závin se sýrem

19. 8. 2014

Kapustový závin se sýrem

INGREDIENCE

 1 balíček lístkového těsta, 250-300 g sýra nejlépe feta, nebo i mottzzarela několik listů kapusty, pepř, sůl, rozšlehané vejce na potření a strouhaný sýr na posypání upečených závinů.

POSTUP

Hlávku kapusty rozebereme na listy, které uvaříme do poloměkka v osolené vodě.

Listy pak rozložíme na utěrku a necháme je oschnout a zchladnout. Lístkové těsto rozdělíme na poloviny, z každé vyválíme tenkou obdélníkovou placku a téměř celou pokryjeme polovinou plátků sýra a listů kapusty.

 Posypeme polovinou strouhaného sýra, mírně osolíme a opepříme. Těsto pevně svineme, potřeme rozšlehaným vejcem, nahoře propícháme záviny vidličkou a dáme péci do hodně vyhřáté trouby. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 200-220°C po dobu 20-25 minut dočervena. Asi po 15 minutách pečení můžeme záviny ještě jednou potřít rozšlehaným vejcem. Po upečení posypeme záviny troškou strouhaného sýra, který ještě necháme v troubě rozpustit. Závin nakrájíme a hodně teplý podáváme.