Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nákyp s celerem

21. 10. 2013

 

Nákyp s celerem

Ingredience:

3 větší cukety, půl čerstvého celeru, 100 g tvrdého sýru, 100 g šunky, 3 vejce, 7 lžic mouky, lžíci oleje, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, sůl a pepř, kmín, majoránku, 1 prášek do pečiva.

Postup:

Cuketu a celer oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Do směsi přistrouhejte šunku a sýr. Přidejte prášek do pečiva, vejce, mouku, olej, nahrubo pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Dochuťte kořením a rozprostřete na plech vystlaný pečicím papírem. Nákyp pečte asi 45 minut při 180 stupních Celsia. Vynikající je jak teplý, tak studený.


 

Tento recept jsem také našla při svém pátrání po dobrotách. Je moc dobrý jen tak se salátem. Někdy ho dělám i bez šunky, ale klukům víc chutná sní.