Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plněné papriky indickým bulgurem

21. 10. 2013

 

Plněné papriky indickým bulgurem

 

 

 

Ingredience:

4 vykošťené papriky
150g bulguru
kukuřice
brokolice
1 jarní cibulka
pěkný svazek čerstvé bazalky
kurkuma
garam masala(nebo ml. čerená paprika)
pepř
ml. muškátový oříšek
římský kmín
koriandr mleý
prolisovaný česnek
rajčeta

 

Postup:

Bulgur připravíme podle receptu na obalu a smícháme se všemi surovinami kromě rajčat a česneku (koření je vše po jedné lžičce), dobře promícháme, nezapomeneme osolit a namačkáme do omytých paprik zbavených semínek. Uzavřeme čepičkou od papriky.
Papriky naskládáme do zapékací mísi, kterou jsme si vytřeli ol. olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a poházíme rajčaty, podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 min na 180°C.