Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohanková sekaná (karbanátky)

10. 11. 2014

Pohanková sekaná (karbanátky)

1,5 hrnku pohanky lámanky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g kysaného zelí, strouhanka, 1 vejce, sůl, pepř, majoránka, máslo

Lámanku připravíme podle základního receptu uvedeného na obale výrobku a necháme vychladnout. Ve velké míse smícháme vychladlou lámanku, vejce, najemno nakrájenou syrovou (nebo i orestovanou) cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené zelí, osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a přisypeme strouhanku, aby vzniklo tvárné těsto. Z něj můžeme vytvarovat šišku na sekanou nebo formovat malé karbanátky, které před smažením ještě obalíme ve strouhance. Šisku na sekanou dáme do pekáče, podlijeme vodou, na povrch položíme plátky másla a zapékáme v pekáči cca 45 minut dozlatova. Servírujeme s vařenými bramborami a kysaným zelím. Sekaná je výborná i s rajskou omáčkou.