Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohankový nákyp s tofu a praženými mandlemi

1. 3. 2013

 

Pohankový nákyp s tofu a praženými mandlemi

Ingredience:                  

100 g pohanky, 50 g mandlí, 1 kostka uzeného tofu nebo tofu s mořskou řasou, 1 paprika, 2 - 3 střední velké rajčata, sezam, koření ( majoránku, kmín, bazalku ...), sójová omáčka, olej

Postup:

-          Pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody a povařte.

-           Nakrájíme nadrobno rajčata a papriku a tofu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozpalte olej, nasypte mandle (můžete si je předvařit aby se sloupaná kůžička) a osmahneme dozlatova. Přidejte nastrouhané tofu, koření a pokrájenou zeleninu. Chvilku smažte, pak zalijte trochou vody a poduste. Přidejte uvařenou pohanku, nechte vyvařit vodu a nechte dojít chvilku pod pokličkou.

-           Servírujte posypané praženým sezamem nebo petrželkou, obložte zeleninou dle sezónního výběru.
Chutný a výživný pokrm, jehož příprava nezabere více než půl hodiny.