Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polentové Noky s Bryndzou a Toufu

21. 10. 2013

 

Polentové Noky s Bryndzou a Toufu 



1 cibule
2 lžíce olivového oleje
225g instantní polenty (na 1 litr vody)
čerstvá majoránka
1 kelímek zakysané smetany, nejraději créme fraiche
200g Bryndzy
pažitka
200g uzeného Tofu

 

Postup:

 

Polentu připravíme dle návodu na obalu, před vychladnutím do ní zamícháme majoránku. Pak pomocí lžic z ní vytvarujeme noky. Zakysanou smetanu smícháme s bryndzou a prohřejeme. Přidáme nasekanou pažitku.
Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na pánvi, přidáme toufu nakrájené na kostičky a restujeme pár minut. Toufu s cibulí dáme do mističky, přikryjeme talířkem (uchováváme v teple) a na té samé pánvičce na kapce oleje opečeme polentové noky.
Na talíř rozložíme opečené noky, přidáme orestované toufu na cibuli a pokapeme omáčkou.

 

Je to lehký a jiný oběd. Ani kluci naprotestovali.