Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ratatouille

10. 11. 2014

Ratatouille

 

Na 2 porce (jako samostatné jídlo):

600 g lilku

2 cibule

4 stroužky česneku

2 rajčata

olivový olej

chilli

sůl

čerstvá bazalka

 

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Přidáme drcený nebo najemno nakrájený česnek, nakrájená rajčata a trochu chilli dle chuti. Osolíme a nakrájíme lilek na menší kostky, restujeme na mírném ohni. Přidáme lilek a na mírném ohni dusíme-pečeme pod poklicí, občas promícháme. Lilek by  měl být do cca 5 minut upečený do zlata. Nakonec dochutíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme. 

Zajímavý kontrast je servírování s mozarellou nebo kysanou smetanou. Toto je snad nejjednodušší varianta,  v jiných receptech se přidává paprika, někdy i cuketa, stojí zato vyzkoušet.