Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sardská zeleninová placka

21. 10. 2013

 

Sardská zeleninová placka

Ingredience:

cukety

200

g

cibule

120

g

sůl

1

špetka

rajčata

120

g

pecorina (nebo jakýkoliv tvrdý slaný sýr vhodný na strouhání)

30

g

hladká mouka pohanková nebo špaldová

100

g

olivový olej

20

ml


 

Postup:
Všechnu zeleninu nakrájíme na zhruba stejné malé kostičky, sýr najemno nastrouháme, přidáme mouku a olej, vše dobře zpracujeme rukama.

Vylijeme na plech pokrytý pečicím papírem a rukama upravíme do placky vysoké maximálně centimetr.

Pečeme v troubě na 200 stupňů zhruba 24 minut. Placka je hotová, když jí mírně zhnědnou okraje.

 

 

Je to pobrota k vínu a nebo jako příloha.

Trošku jsem původní recept upravila, mouku můžete použít i bílou. Já ji nepoužívám, tak proto ta změna.