Sardská zeleninová placka
Sardská zeleninová placka
Ingredience:
cukety |
200 |
g |
cibule |
120 |
g |
sůl |
1 |
špetka |
rajčata |
120 |
g |
pecorina (nebo jakýkoliv tvrdý slaný sýr vhodný na strouhání) |
30 |
g |
hladká mouka pohanková nebo špaldová |
100 |
g |
olivový olej |
20 |
ml |
Postup:
Všechnu zeleninu nakrájíme na zhruba stejné malé kostičky, sýr najemno nastrouháme, přidáme mouku a olej, vše dobře zpracujeme rukama.
Vylijeme na plech pokrytý pečicím papírem a rukama upravíme do placky vysoké maximálně centimetr.
Pečeme v troubě na 200 stupňů zhruba 24 minut. Placka je hotová, když jí mírně zhnědnou okraje.
Je to pobrota k vínu a nebo jako příloha.
Trošku jsem původní recept upravila, mouku můžete použít i bílou. Já ji nepoužívám, tak proto ta změna.