Sójové maso s ananasem a paprikami
Sójové maso s ananasem a paprikami
Ingredience:
1 červenou a zelenou papriku, 250 g ananasové dužiny, 1 svazek mladé cibulky, 2 lžíce oleje, 1-2 feferonky, 250 g sójové drtě (nebo i mleté maso), 125 ml vody, 6 lži drcených rajčat, kari, sůl, pepř, špetku cukru
Postup:
- Papriky očistíme a pokrájíme na nudličky. Ananasovou dužinu nakrájíme na kostky. Cibulky očistíme a pokrájíme na kousky.
Feferonky pokrájíme na jemná kolečka.
- Sójové maso namočíme asi na hodinu do horké vody, potom vymačkáme všechnu vodu.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravenou sóju a propeče. Vložíme pokrájené papriky, ananas a feferonky.
- Do vody vmícháme kečup s kari a vylijeme do pánve. Přikryté dusíme asi 15 minut.
- Asi 5 minut před dokončením vmícháme cibulku. Osolíme, opepříme a přisladíme. Podáváme s rýží, kuskusem a nebo bulgurem.