Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sójové maso s ananasem a paprikami

1. 3. 2013

 

Sójové maso s ananasem a paprikami

Ingredience:

1 červenou a zelenou papriku, 250 g ananasové dužiny, 1 svazek mladé cibulky, 2 lžíce oleje, 1-2 feferonky, 250 g sójové drtě (nebo i mleté ​​maso), 125 ml vody, 6 lži drcených rajčat,  kari, sůl, pepř, špetku cukru

Postup:

-          Papriky očistíme a pokrájíme na nudličky. Ananasovou dužinu nakrájíme na kostky. Cibulky očistíme a pokrájíme na kousky.
Feferonky pokrájíme na jemná kolečka.

-          Sójové maso namočíme asi na hodinu do horké vody, potom vymačkáme všechnu vodu.

-          V pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravenou sóju  a propeče. Vložíme pokrájené papriky, ananas a feferonky.

-          Do vody vmícháme kečup s kari a vylijeme do pánve. Přikryté dusíme asi 15 minut.

-          Asi 5 minut před dokončením vmícháme cibulku. Osolíme, opepříme a přisladíme. Podáváme s rýží, kuskusem a nebo bulgurem.