Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tempeh v houbové omáčce

4. 12. 2013

 

Tempeh v houbové omáčce
2 lžíce olivového nebo sezamového oleje
3 cibule, nakrájené na půlměsíčky
2–3 mrkve, nakrájené na velké kusy
300 g pokrájených čerstvých nebo hrnek sušených hub
1 balení uzeného nebo marinovaného tempehu
mořská sůl, tymián a drcený kmín
2–3 stroužky česneku
4–5 brambor, oloupaných
300 g sezonní zeleniny (pórek, paprika, kapustičky), pokrájené
1 lžíce hladké špaldové nebo kukuřičné mouky na zahuštění
 
 
Na oleji osmahněte cibuli i mrkev a přidejte houby. Poduste deset minut, přihoďte tempeh pokrájený na větší kusy a sezonní zeleninu. Přidejte sůl, tymián, kmín, česnek a plátky brambor, zalijte půllitrem vody a povařte doměkka, 15 až 20 minut. Je-li třeba, zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody a dochuťte.