Jdi na obsah Jdi na menu
 


BEZLEPKOVÉ MANDLOVÉ SUŠENKY

18. 4. 2015

BEZLEPKOVÉ MANDLOVÉ SUŠENKY





Ingredience:

170 g oloupaných mandlí (ideálně 160 g normálních, 10 g hořkých) 100 g moučkového cukru 1 bílek špetka soli 1 lžička nastrouhané citronové kůry 1 lžička vanilkové esence krupicový cukr na obalení celé mandle na ozdobu


Postup:
1. Mandle nasypte spolu s polovinou cukru do elektrického mlýnku a namelte je do hladké moučky. Bílek našlehejte se špetkou soli do polotuha. Pak k němu přisypte zbylý cukr a šlehejte do lesklé, středně pevné hmoty. Přimíchejte do ní citronovou kůru a vanilkovou esenci a nakonec i mleté mandle s cukrem.
2. Do větší misky si nalijte ledovou vodu, namáčejte si v ní ruce a z hmoty odebírejte a tvořte koule velikosti vlašského ořechu. Každou vždy obalte v krupicovém cukru a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
3. Nakonec doprostřed každé sušenky zapíchněte mandli – sušenky se tím malinko zploští. Nechte 12 hodin vyschnout při pokojové teplotě.
4. Teprve potom pečte asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180°C.