Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bílkové chrupinky

 

Bílkové chrupinky

Bílek 4 ks

Cukr moučka 100 g

Mouka hladká 100 g

Vlašské ořechy celé, 100 - 150 g

Bílky a cukr ušleháme do husta a lehce vmícháme mouku a ořechy. Sněhovou hmotu dáme do formy na srnčí hřbet, do které jsme dali pečící papír. Pečeme na 160°C na spodní mřížce do zčervenání. Zkouška špejlí, zda je těsto propečené a nelepí se na špejli. Vyklopíme z formy a papír stáhneme. Necháme vychladnout a druhý den nakrájíme na tenké plátečky, dáme na plech s pečícím papírem, jeden vedle druhého a na 180°C upečeme do zrůžovění okrajů. Lupínky po vychladnutí budou křupavé, skladovat v suchu.


 

Jsou naprosto skvělé, u nás doma se po nich hned zaprášilo.