Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brusinkové rohlíčky

1. 12. 2013

 

Brusinkové rohlíčky
Ingredience:
85g (250g) brusinek, 85g (250g) hladké špaldové mouky, 40g (150g) cukru, 80g (240g) vlašských ořechů, 35g (200g) hořké čokolády 70%, 1 (4) vejce, trošku vanilkové esence, 2 ( 5) kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátu, citronová poleva
 
Postup:
Brusinky a ořechy rozsekáme v robotu. Dáme do mísy a přidáme polovinu cukru, vanilkovou esenci, mouku a prášek do pečiva. Promícháme. Přidáme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Žloutky našleháme se zbylým cukrem a 4 lžícemi horké vody. Přidáme do směsi. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílku.  Troubu předehřejeme na 160°C.
Směs nalejeme do malého pekáče vyloženého pečícím papírem a pečeme asi 20 minut.
Upečený plát stáhneme z pekáče a ještě za tepla z něj vykrajujeme formičkou měsíčky (rohlíčky).
Pokud budete chtít, můžete jeden rožek potřít citronovou polevou.
 
Citronová poleva:
2lžíce citronové šťávy
2lžíce vody
Cukr moučka dle potřeby
Smícháme citron a vodu, přidáváme cukr a ručně šleháme, až vznikne poleva.
 
Já polevu nepoužívám, je v ní bílí cukr a připadá mi moc sladká. Ale můžete zkusit pár rohlíčků s polevou.
 
Recept je upraven na malý pekáč. Nerada dělám hodně cukroví jednoho druhu v závorkách je rozpis na velký plech.
Také jsem recept vyzkoušela bez cukru, byl super, brusinky jsou hodně sladké a stačilo to.