Čokoládové sušenky
Čokoládové sušenky
Ingredience:
-
225 g čokolády 70%
-
56 g másla
-
100 g cukru krupice
-
2 celá vejce
-
210 g mouky špaldová
-
špetka soli
-
1 rovná kávová lžička prášku do pečiva
-
1 vanilkový cukr nebo lžička mleté vanilky
-
moučkový cukr na obalení sušenek - asi 100 g
Postup:
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem ji rozpustíme na hladkou hmotu (dobře to jde v mikrovlnce, na nejnižší výkon, po minutách, vždycky dobře promíchat). Dáme stranou.
V jiné misce šleháme cukr s vejci tak dlouho, až vznikne hustá lesklá pěna a po metličkách zůstává pěkná stopa. Přidáme vanilkový cukr a čokoládovou hmotu. Promícháme a přisypeme mouku, předem prosátou s práškem do pečiva a špetkou soli. Zamícháme, ale ne nijak dlouze, jen aby se mouka spojila s vajíčky a čokoládou. Přikryjeme misku fólií a necháme v lednici hodinu odpočinout.
Troubu zahřejeme na 170°C, plechy vyložíme papírem na pečení. Do misky si připravíme moučkový cukr.
Z vychlazeného těsta vytváříme kuličky o velikosti pigpongového míčku a každou kuličku kompletně obalíme v moučkovém cukru. Naskládáme je na plechy tak, aby mezi sebou měly asi 4 – 5 cm mezeru. Pečeme 10–15 minut, dokud povrch nepopraská.
Pokud se nám podaří ubránit je, necháme vychladnout.