Kokosky z rýžové mouky
Kokosky z rýžové mouky
|
|
|
|
Ingredience: |
170 g rýžové mouky (krupice) 100 g strouhaného kokosu 20 g třtinového cukru 1 lžíce melasy 2 bílky voda
|
|
Nejprve si uvaříme rýžovou kaši. Je to stejné jako kdybychom vařili krupičnou kaši. Ve studené vodě rozmícháme rýžovou mouku a melasu. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme. Mezitím co se nám bude kaše chladnout si vyšleháme sníh z bílků. Do polo teplé kaše vmícháme kokos a třtinový cukr a na závěr opatrně přidáme sníh z bílků. Na pečícím papírem vyložený plech klademe lžičkou kokosky (placaté hrudky) a pečeme dorůžova při 150-150 stupňů. Kokosky spíše sušíme, trvá to asi hodinu než jsou suché i zevnitř.
Uvedené množství je zhruba na 2 plechy. |