Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kokosky z rýžové mouky

25. 10. 2013

 

Kokosky z rýžové mouky

 

 

 

 

Ingredience:

 

170 g rýžové mouky (krupice)

100 g strouhaného kokosu

20 g  třtinového cukru

1 lžíce melasy

2 bílky

voda

 

 

Nejprve si uvaříme rýžovou kaši. Je to stejné jako kdybychom vařili krupičnou kaši. Ve studené vodě rozmícháme rýžovou mouku a melasu. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme. Mezitím co se nám bude kaše chladnout si vyšleháme sníh z bílků. Do polo teplé kaše vmícháme kokos a třtinový cukr a na závěr opatrně přidáme sníh z bílků. Na pečícím papírem vyložený plech klademe lžičkou kokosky (placaté hrudky) a pečeme dorůžova při 150-150 stupňů. Kokosky spíše sušíme, trvá to asi hodinu než jsou suché i zevnitř. 

 

Uvedené množství je zhruba na 2 plechy.