Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvové sušenky s čokoládou a banánem

18. 3. 2013

 

Mrkvové sušenky s čokoládou a banánem

Ingredience:

¼ hrnku rozpuštěného másla, ¼ hrnku třtinového cukru, 1 vejce, 1 lžičky citronové kůry, 1 a ½ hrnku špaldové hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů,  ½ hrnku čokoládových čoček, nebo nasekané čokolády (já používám 70% ), špetka strouhaného muškátového oříšku, ¾ hrnku najemno nastrouhané mrkve, 1 banán

Postup:

-          Troubu předehřejeme na 190°C. Na plech dáme pečící papír.

-          V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce a citronovou kůru. Dobře promícháme.

-          V druhé míse smícháme všechny suché ingredience.

-          Nastrouhanou mrkev a rozmačkaný banán smícháme s máslovou pěnou. Postupně přidáváme sypkou směs, až vznikne příjemná hmota.

-          Na plech s pečícím papírem děláme kávovou lžičkou hromádky, ve vzdálenosti asi 5cm od sebe. Sušenky se trošku roztečou.

 

V sušenkách můžeme nahradit mrkev petrželí. Je to moc dobré.