Pomerančové linecké sušenky z celozrnné mouky slepované
Pomerančové linecké sušenky z celozrnné mouky slepované
Ingredience:
2 hrnky celozrnné mouky špaldové, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 hrnku cukru třtinového, 1/4 hrnku rostlinného oleje, 1 větší vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry, voda nebo mléko dle potřeby
Postup:
- Na válu smíchej mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Ve větší misce našleháme směs cukru a oleje, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidej směs mouky. Šlehejte, až vznikne hladký krém. Pokud je moc husté přidáme trošku vody.
- Přidej vajíčko, pomerančovou kůru a vanilku.
- Těsto dejte, na dvě hodiny do ledničky těsto odpočinout.
- Troubu předehřej na 200 °C.
- Těsto na pomoučeném vále rozválej zhruba na třímilimetrovou šířku. Pomocí vykrajovátek z něj tvoř různé tvary a dejte na plech s pečícím papírem.
- Každý plech se sušenkami peč asi 10 až 12 minut, dokud nezezlátnou.
Sušenky k sobě pak slepuj marmeládou nebo jakoukoliv jinou sladkou pomazánkou. Výborný a zdravý zároveň je karobový krém, což je méně tučná obdoba nutelly.
35 kalorií (bez nálpně)