Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomerančové linecké sušenky z celozrnné mouky slepované

20. 3. 2013

 

Pomerančové linecké sušenky z celozrnné mouky slepované

                      

Ingredience:

 

 2 hrnky celozrnné mouky špaldové, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 hrnku cukru třtinového, 1/4 hrnku rostlinného oleje, 1 větší vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry, voda nebo mléko dle potřeby


Postup:

-          Na válu smíchej mouku, prášek do pečiva a sůl.

-          Ve větší misce našleháme směs cukru a oleje, dokud se cukr nerozpustí.

-           Přidej směs mouky. Šlehejte, až vznikne hladký krém. Pokud je moc husté přidáme trošku vody.

-            Přidej vajíčko, pomerančovou kůru a vanilku.

-          Těsto dejte,  na dvě hodiny do ledničky těsto odpočinout.

-           Troubu předehřej na 200 °C.

-          Těsto na pomoučeném vále rozválej zhruba na třímilimetrovou šířku. Pomocí vykrajovátek z něj tvoř různé tvary a dejte na plech s pečícím papírem.

-           Každý plech se sušenkami peč asi 10 až 12 minut, dokud nezezlátnou.

 Sušenky k sobě pak slepuj marmeládou nebo jakoukoliv jinou sladkou pomazánkou. Výborný a zdravý zároveň je karobový  krém, což je méně tučná obdoba nutelly.

 35 kalorií (bez nálpně)