Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rohlíčky

Rohlíčky

Na 2 plechy potřebujete:

 ¼ kg hladké mouky špaldové, ½ kypřicího prášku do pečiva, 200 g másla, 1 polévkovou lžíci cukru krupice ( já nedávám, máme rádi málo sladkou variantu), 1 lžičku mleté skořice, 150 g nahrubo nastrouhaných oloupaných jablek, cukr moučka smíchaný s vanilkovým cukrem na obalování, pečicí papír

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

 Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte cukr, skořici, jablka a nahrubo nastrouhané máslo. Uhněťte těsto, které nechejte aspoň 30 minut v chladničce odpočinout. Mezitím rozpalte troubu na 170 stupňů. Pak tvořte malé rohlíčky (nejlépe tak, že si vytvoříte váleček a z něj budete odkrajovat malé kousky těsta). Klaďte rohlíčky na pečicí papír dále od sebe, nabydou. Pečte asi 15 minut a ještě horké obalujte ve „vanilkovém“ cukru. ( já je neobaluji, ale obalené vypadají vánočně)