Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sušenky z dýňového pyré

4. 12. 2013

 

Sušenky z dýňového pyré
 
120g vloček ovesná a žitné, 200g dýňového pyré, 150ml vody, 230g směsi sušeného ovoce ořechů a semínek, 20g pšeničných otrub, 50g pšeničné grahamové mouky, 2 bílky, 2 polévkové lžíce agáve sirupu (můžete nahradit medem), 1 kávová lžička mleté skořice, trošku nastrouhaného muškátového oříšku, 2 kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
 
Vločky, dýňové pyré a vodu dáme do kastrůlku a uvaříme kaši. Potom přidáme skořici, muškátový oříšek a sirup agáve. Směs necháme vychladit. Sušené ovoce a oříšky nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a otrubami.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Do uvařené směsi postupně vmícháme všechny ingredience. Pokud je směs řídká přidáme mouku. Záleží, jak máte hustou kaši z pyré.
Kávovou lžičkou tvoříme na pečící papír kopečky.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Sušenky pečeme do růžova.
 
Sušenky jsem vymyslela, když jsem potřebovala spotřebovat dýni.
Množství sirupu nebo medu řiďte podle množství sušeného ovoce, to je dost sladké.
Do části těsta jsem dala i hořkou čokoládu nasekanou na kousky. Taky to bylo super.