Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdravější linecké (bez lepku)

Zdravější linecké (bez lepku)

Na 4 plechy potřebujete:

 210 g pohankové mouky, 140 g másla, 40g třtinového cukru, 2 žloutky, půl sáčku vanilkového cukru, kůru z jednoho citronu, marmeládu na slepení

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

Mouku (koupíte ji v drogerii nebo v obchodě se zdravou výživou) smíchejte se změklým máslem, případně tukem na pečení, přidejte oba cukry, žloutky a nakonec i jemně nastrouhanou kůru z citronu. Rukama vypracujte těsto, které by mělo přes noc odpočívat v lednici zabalené potravinovou fólií. Druhý den linecké rozválejte, vykrájejte a pečte při 180 stupních, každý plech asi 8 minut. Upečené cukroví poslepujte a uchovejte v chladu, aby se proleželo.