Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cheesecake-originální recept

21. 10. 2013

 

Cheesecake-originální recept

Ingredience:

Krusta
200 g sušenek (BeBe, máslové sušenky), 100 g másla
Náplň
600 g Philadelphia original, 150g moučkového cukru, 1,5 lžičky vanilkové esence
Jemně nastrouhanou kůru z jednoho citronu, 1,5 polévkové lžíčky citronové šťávy
3 vejce a jeden žloutek navíc, 200 ml zakysané metany

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 ˚C .

Sušenky vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou ze sušenek a směs namačkáme do otvírací formy (24cm) na dort vyložené papírem na pečení.
Philadelphii, cukr, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru,vanilkovou esenci a zakysanou smetanu promícháme elektrickým ručním mixérem.Postupně přidáme vejce.
Krémem naplníme formu na dort a necháme 5 min odležet.

Koláč pečeme cca 30 min. v troubě, přičemž po 10ti minutách pečení teplotu snížíme na 110 ˚C.

Po dobu pečení troubu neotvírat! Následně necháme koláč cca 2 hodiny chladnout v troubě s na 5 cm pootevřenými dvířky.

 

 

Je moc dobrý a tradiční. Je míň sladký pokud ho chcete víc osladit dejte až 250g cukru.

Pokud vám nebude vadít trošku hnědá barva náplně dávám i cukr třtinovy a nebo ovocný ten dávám podle chuti.