Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máslový jablkový závin

30. 1. 2013

 

Máslový jablkový závin

 

Na máslové těsto:

250 g hladké mouky, 250 g másla, 2 lžíce octa, 2 vejce

 

Dále:

6 jablíček, nastrouhaných na hrubém struhadle

4lžíce ovesných vloček opražených na pánvi

skořice

brusinky, nasekané oříšky

třtinový cukr dle sladkosti jablíček

Postup:

1.Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme na hodinu uležet do lednice .Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka

.2. Těsto vyválíme na 3 mm tlustou placku, posypeme opraženými vločkami a nastrouhanými jablky.

3.Poté posypeme skořicí a cukrem dle kyselosti jablek a také rozinkami a oříšky.

4. Zabalíme do rolády (jako klasický štrúdl).

5. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut, poté na 250 stupňů. Po vyndání potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme moučkovým cukrem.

Z tohoto množství uděláte dva záviny.

                        Dobrou chuť