Máslový jablkový závin
Máslový jablkový závin
Na máslové těsto:
250 g hladké mouky, 250 g másla, 2 lžíce octa, 2 vejce
Dále:
6 jablíček, nastrouhaných na hrubém struhadle
4lžíce ovesných vloček opražených na pánvi
skořice
brusinky, nasekané oříšky
třtinový cukr dle sladkosti jablíček
Postup:
1.Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme na hodinu uležet do lednice .Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka
.2. Těsto vyválíme na 3 mm tlustou placku, posypeme opraženými vločkami a nastrouhanými jablky.
3.Poté posypeme skořicí a cukrem dle kyselosti jablek a také rozinkami a oříšky.
4. Zabalíme do rolády (jako klasický štrúdl).
5. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut, poté na 250 stupňů. Po vyndání potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme moučkovým cukrem.