Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře se zeleninou Ginza

21. 10. 2013

 

Kuře se zeleninou Ginza

Ingredience:
6 sušených hub shitake
2 kuřecí prsní řízky
5 listů pekingského zelí
50 g bambusových výhonků z konzervy
250 g mražených zelených fazolek
kousek čerstvého zázvoru
1 stroužek česneku
6 drobných rajčat
2 lžíce bílého vína
pepř
2 lžičky Solamylu
2 dl kuřecího vývaru
2 lžíce oleje
3 lžíce sójové omáčky
špetka cukru
Na marinádu:
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce bílého vína

Popis přípravy:

Houby namočíme. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky o straně asi 1 cm, vložíme do marinády ze sójové omáčky a vína a necháme asi dvě hodiny marinovat. Pekingské zelí nakrájíme na čtverečky, tužší žebra odstraníme. Zázvor nastrouháme a česnek nasekáme nadrobno. Solamyl dobře rozmícháme v 1 lžíci bílého vína. Ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme zázvor a česnek a zamícháme. Pak přidáme pekingské zelí a okapané houby. Dusíme asi 2 minuty za stálého míchání. Zalijeme 4 až 5 lžícemi vývaru a ještě krátce dusíme - zelenina by měla zůstat křupavá. Pak obsah pánve vyjmeme a rozehřejeme v ní zbylý olej. Do oleje vložíme marinované kuřecí maso a smažíme asi 1 minutu. Zakapeme zbylým vínem. Přidáme bambusové výhonky, fazolky a rajčata a krátce smažíme společně. Pak vmícháme máčený Solamyl a postupně přiléváme zbylý vývar, až je omáčka tekutá a průhledná. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a cukrem.