Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thajská pánev

21. 10. 2013

 

Thajská pánev

Ingredience:
1 cibule
1 lžíce rostlinného oleje
1 stroužek česneku
1 červená paprika
500 g krůtího mletého masa
½ lžičky chilli
2 lžíce sójové omáčky
200 ml kuřecího vývaru
2 lžičky kukuřičné mouky
1 hrst bazalkových lístků
sůl a pepř

Popis přípravy:

Nasekanou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme rozdrcený česnek, nahrubo nasekanou papriku a smažíme 4 minuty. Přidáme maso a chilli a smažíme další 3 minuty, až směs pěkně zhnědne. Pak přimícháme sójovou omáčku, vývar a 5 minut zvolna vaříme. Mouku smícháme se lžíci vody, přidáme do směsi a mícháme, až zhoustne. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a přidáme celé lístky bazalky.