Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thajské kuře s rýží a bazalkou

21. 10. 2013

 

Thajské kuře s rýží a bazalkou

Ingredience:
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 malá cibule
1-2 chilli papričky
1 velké kuřecí prso
250 g vařené rýže
1 lžička krupicového cukru
1 lžíce thajské rybí nebo sójové omáčky
1 hrst čerstvé bazalky
2 lžíce jarní cibulky

Popis přípravy:

Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a chilli a smažíme 2 minuty. Přimícháme kuře nakrájené na kousky, vsypeme rýži. Přidáme cukr, omáčku a ještě 2 minuty promícháváme. Nakonec posypeme bazalkou a najemno nakrájenou jarní cibulkou.

 

Toto byl náš první recept z thajské kuchyně. Od té doby je u nás doma oblíbený. Není složitý na ingredience a proto stojí za to ho zkusit.