Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thajské kuřecí karbanátky

21. 10. 2013

 

Thajské kuřecí karbanátky

Ingredience na 2-3 porce:
2 kuřecí prsa s kostí (po 175 g)
malý kousek čerstvého zázvoru
1 malá cibule
4 lžíce čerstvého koriandru
koriandr na ozdobu
1 zelená chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
sladká chilli omáčka    
skrojky limetky a jarní cibulka

Postup:
Kuřecí kousky nakrájené na malé kostičky, rozmělněný česnek, nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou cibuli, koriandr a chilli bez jadérek dáme do robotu a rozmixujeme, abychom získali kompaktní směs. Osolíme ji a opepříme a znovu promícháme. Nakonec z ní vytvoříme spíše menší karbanátky. Osmažíme je ve vyšší vrstvě oleje asi 6-8 minut z každé strany. Servírujeme horké, s chilli omáčkou, skrojky limetky, posypané koriandrem a jarní cibulkou.